Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het lichaam. Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van de bloedvaten plaatsvindt. Spieren en het zenuwstelsel worden hierdoor geprikkeld en kunnen beginnende klachten bestreden en gereduceerd worden.

Massage stimuleert de hersenen zodanig dat ze endorfine aanmaken (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte, pijnstiller). Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage, waarbij massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.

Het is een luxe massage die gebruik maakt van alle soorten massagetechnieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is geen diepe weefselmassage en is bedoeld voor het masseren van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel. Het is een passieve behandeling waarbij u niet zult worden uitgerekt of gemanoeuvreerd in yoga-achtige posities.

Gedurende de massage houdt u uw slip en eventueel uw bh aan.

Ontspannende voetreflexmassage

Een weldaad voor lichaam en geest!

Er wordt gestart met een voeten bad. Hierna volgt een massage waarbij u heerlijk kunt wegdromen en de drukte van alledag even kunt vergeten. Voeten zitten meestal weggestopt, maar ze zijn uw basis en verdienen het verzorgd te worden. Trek schoenen en sokken daarom uit voor een massage die de reflexen onder de voeten activeert en de organen prikkelt om in balans te komen.

Het uitgangspunt bij voetreflexologie is dat organen en zenuwen verbonden zijn met bepaalde zones in de voeten. Elk reflexpunt komt overeen met organen en een deel van het lichaam.

Voetreflexologie verbetert de bloedsomloop en helpt het lichaam sneller afvalstoffen te scheiden, zodat gifstoffen zich niet tot gevaarlijke hoeveelheden kunnen ophopen in lever, nieren of darmen. De massage verbetert alle lichaamsfuncties, waardoor het zelfgenezende proces wordt gestimuleerd sneller en efficiënter te werken. Het activeert de energie. Buiten dit alles, is het gewoon heerlijk even tijd voor uwzelf en heerlijk ontspannen!

Ontspannende handmassage

Of er nu klachten zijn of niet, uw handen hebben dagelijks een hoop te verduren. Regelmatig uw handen laten masseren is niet alleen erg lekker en ontspannend, maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de huid, het maakt de handspieren soepeler en ontspant. Lichte blokkades kunnen door een handmassage verdwijnen en/of voorkomen worden, denk bijvoorbeeld aan RSI klachten.

Handmassage wordt over het algemeen als het meest laagdrempelig gezien van alle massages omdat u geen kleding hoeft uit te trekken of op een bepaalde manier hoeft te liggen.

Positieve effecten van massage:

  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Stimuleert het immuunsysteem
  • Geeft verlichting bij gespannen spieren en spierpijn
  • Bevordert mentale en lichamelijke ontspanning
  • Verhoogt de flexibiliteit van de spieren en maakt slappe spieren strakker
  • Breekt vetophopingen en afvalproducten in het weefsel af
  • Bevordert ontspanning en rustgevende slaap
  • Geeft een gevoel van welbevinden en voldoening